Японська кухня – це цілий світ смаків, текстур і, звичайно ж, назв. І якщо ви хоч раз обирали замовити роли в Харкові, то напевно стикалися з термінами "макі" та "футомакі". На перший погляд, обидва – це роли, але насправді між ними є суттєва різниця. Служба доставки Суши Папа (sushipapa.com.ua) пояснює, що ж це за роли та яка між ними різниця.
Що таке макі?
Макі – це, можна сказати, класика ролів. Це невеликі, акуратні роли, які зазвичай містять один вид начинки. Найчастіше це огірок, авокадо, тунець, лосось або інші морепродукти. Рис і начинка завжди загорнуті в лист норі, який розрізають навпіл.
Слово "макі" в перекладі з японської означає "загорнутий". І це дуже влучно описує суть цієї страви. Макі – це простий, але водночас дуже смачний спосіб насолодитися поєднанням рису, норі та улюбленої начинки.
В меню Суши Папа можна знайти 7 видів макі-ролів, серед яких є і класичні варіанти з однією начинкою, а також і макі, які приправлені спайсі-соусом. Чудовий варіант для тих, хто любить класичні роли, але бажає додати трохи пікантності.
Що таке футомакі?
Футомакі – це вже більш серйозний гравець на полі ролів. "Футо" в перекладі з японської означає "товстий" або "великий". І це дійсно так: футомакі – це великі, товсті роли, які містять кілька видів начинки.
У футомакі можна знайти все, що завгодно: різні види риби, овочі, гриби, омлет, і навіть мариновані овочі. Всю начинку загортають у великий лист норі, і в результаті виходить ситний і смачний рол, який інколи може замінити повноцінний обід.
У чому різниця?
Отже, основна різниця між макі та футомакі – це розмір і кількість начинки. Макі – це невеликі роли з одним видом начинки, а футомакі – це великі роли з кількома складовими. Якщо ви вирішите замовити роли в Харкові, то на сайті sushipapa.com.ua ви зможете наочно побачити різниці, адже в меню у Суши Папа є детальні та яскраві фото продукції.
Цікаві факти від Суши Папа
Якщо вірити історикам, то на початку свого шляху макі та футомакі були їжею для бідних. Їх готували з простих і доступних інгредієнтів. Готувати їх почали набагато пізніше за традиційні суші нігірі - лише на початку ХХ століття японці побачили перші роли. Їх продавали на вулицях, біля ринків та з мобільних фургончиків. Але з часом ці роли стали популярними серед усіх верств населення. Сьогодні макі та футомакі – це улюблені страви японців і гурманів по всьому світу.
Макі та футомакі їдять так само, як і інші види ролів. Їх беруть паличками, вмочують у соєвий соус і їдять разом з васабі та імбиром. Васабі додає гостроти, а імбир освіжає смакові рецептори між різними видами ролів. Але японці все ще пам’ятають, що колись це була вулична їжа, тому цілком допустимо їсти макі та футомакі руками замість паличок.
Макі та футомакі – це чудовий спосіб познайомитися з японською кухнею. Вони смачні, корисні та різноманітні. Спробуйте різні види макі та футомакі у Суши Папа, щоб знайти свої улюблені смаки.
Рубрика: Статьи. Читать весь текст на misto.kharkiv.ua.